Våra politiker

Vi är ett brett parti som representerar olika grupper i vårt samhälle.
Här nedan presenterar vi de 15 första namnen på vår lista till kommunfullmäktige.
Totalt har vi 47 personer som kandiderar till Noras kommunfullmäktige.

1.Mikael Wahlberg
Jag är 30 år, jobbar fackligt som Regionalt skyddsombud, lastbilschaufför i grunden. Fordonsintresserad veteranbilägare med passion för det mesta som har en motor. Jag vill arbeta för tillväxt, så att fler kan både bo och arbeta i Nora kommun.
Mitt engagemang grundar sig i att jag är trött på att samhället skapar större klyftor. till exempel att storstaden får tätare bussturer, och landsbygden får dyrare bränslen och färre avgångar. Eller att den som säljer sin tid som anställd betalar högre skatt än den som ärvt pengarna och lever på aktieutdelningar. 
Jag vill bidra till att forma ett Nora och ett Sverige där jämlikhet råder.

2.Ulla Bergström
Jag heter Ulla Bergström och har varit aktiv i Nora socialdemokrater sedan 2014. Jag flyttade från Karlskoga till Nora i mitten på 90-talet.
Jag är ekonom/controller men sedan 2019 jobbar jag som lokalvårdschef inom SBB. Jag har varit kommunalråd i Nora 2017-2018 och ordförande för barn- och ungdomsutskottet.
Den här mandatperioden har jag varit fritidspolitiker i Nora men även haft två uppdrag som ledamot i Regionen.
Varför är jag socialdemokrat? Det har funnits med hela livet men blev kristallklart för mig under mina 14 år som anställd på Karlskoga folkhögskola där jag mötte människor från jordens alla hörn och med olika bakgrund. Det handlar om värderingar och ideologier. Jag tror på alla människors lika värde och rätt. Det handlar om att ta ansvar och vara en del av en folkrörelse. Det handlar om grundvärderingar.

3. Per Andreasson
Mitt samhällsengagemang grundar sig på alla människors lika värde och att alla ska få samma möjligheter till att förverkliga sina drömmar. Ens framtid ska inte grunda sig på var du bor eller i vilken familj du är uppväxt. Jag vill att Noras kommuninvånare ska känna att Nora är den bästa kommun att lev i och växa upp i. Nora kan inte ha allt med de vi har ska vara av mycket god kvalité. 
Jag har bott i Nora sedan 1989 och bor i Skrekarhyttan, är 56 år och jobbar på Karlskoga folkhögskola som ekonomiansvarig. Har varit engagerad under lång tid i innebandyklubben. Jag har varit kommunpolitiskt aktiv sedan 1990-talet i Nora. Under denna mandatperiod har jag enbart suttit i kommunfullmäktige och där som ordföranden.

4.Anna Karlsson
Jag har valt att engagera mig i Socialdemokraterna eftersom jag håller med om arbetarrörelsens grundidé om att den som får minst behöver det mest. Denna jämlikhet kräver en gemensam och stark välfärd som vi alla vill vara med att finansiera, vilket visar att vi tror på ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE. Frihet, Jämlikhet och Demokrati är viktiga incitament i kampen att hålla ihop ” vårat” Sverige. Jag gillar att samhället stärker upp med bidrag till individer som behöver stöttning i sin situation. Däremot är jag upprörd över att ”vissa” riksdagsmän fuskar med bidrag och även de företag som fuskade med Corona-bidragen. När de som ekonomiskt inte behöver bidrag fuskar, det gör mig arg!

5.Johannes Kärki
Jag är 42 år och har varit bosatt i Nora sedan tidigt 2000-tal. Är uppvuxen på Åland, där jag även fick min beskärda del politik under uppväxten. Jag är anställd i Norge och jobbar där inom energisektorn och är även egenföretagare. Socialdemokrat är jag för att jag tror på ett samhälle där alla har samma möjlighet att bli och vara vem dem vill. Jag är för ett aktivt företagande men är mot att sälja ut tjänster som i grund och botten ska vara omöjliga att tjäna pengar på. Politiskt intresserar jag mig för energi och miljö. Där människan tär på miljön på grund av sitt behov av energi måste människan minska behovet av energi.

6.Sofia Erlandsson
Jag har bott större delen av mitt 51-åriga liv i fantastiskt vackra Striberg. Till yrket är jag grundskollärare och det är ett yrkesval jag aldrig ångrat. I 28 år har jag haft förmånen och äran att vara en del i elevers vardag, sett dem utvecklas och försökt vara ett stöd i såväl med- som motgångar. 

En ganska stor del av min fritid ägnar jag är Orienteringsklubben Milans barn- och ungdomsverksamhet. Tidigare i livet var det mest fotboll som upptog min tid; som spelare, ledare, domare och styrelseledamot.

Socialdemokratin är jag uppvuxen med. Solidaritet och alla människors lika värde är viktigt för mig. I egenskap av fritidspolitiker får jag insyn och förståelse för kommunpolitiken.  Jag får möjlighet att föra fram mina åsikter och får arbeta fram de kompromisser som oftast blir resultatet i en demokratisk process. Frågor inom politiken jag brinner för är integration och frågor som rör barns möjlighet att få en bra och trygg utbildning samt meningsfull fritid oavsett bakgrund och funktionsvariation.

7.Hasse Knutsson
För mig har Socialdemokraterna alltid varit det självklara valet.

Varför? Det handlar om att partiets värdegrund stämmer överens med min, så därför blir valet enkelt.

Att verka som fritidspolitiker handlar om för mig att få vara delaktig i Och bidra till Noras utveckling som en attraktiv kommun för alla åldrar.

8.Eleonore Karlsson
Jag är 52 år, född och uppvuxen i Nora. Jobbar idag som barnskötare.

I mitt hem pratade vi ofta politik. Tidigt såg jag orättvisorna I samhället i och utanför Sverige. Det påverkade mig till varför jag blev socialdemokrat. Grundsynen jag har är alla människors lika värde. Den grundsynen är den viktigaste för mig i det yrke jag valt. Allt börjar med barnen.

9.Idriz Sahiti
Mitt namn är Idriz Sahiti och jag har bott i Nora sedan 1992. Det är en stad jag alltid har trivts i och jag strävar efter att förbättra livet i här. Jag jobbar som sjuksköterska inom äldreomsorgen och det är i just denna fråga som jag vill göra en insats.

10.Ursula Steffensen
Alla frågor i kommunen är lika viktiga men demokratifrågor känns extra angelägna för mig. Därför är Socialdemokraterna det självklara valet.

Jag vill verka för att skapa förutsättningar för omsorgen att utveckla meningsfulla dagar för de äldre och bidra till att kommunen handikappanpassas bättre.

11.Nicklas Johansson, 42 år

Är uppvuxen i Nora och har nästan bott här hela mitt liv. Jobbar i Örebro som tågreparatör på Euromaint. Har alltid varit socialdemokrat då jag tror på att alla ska bidra till en bättre framtid. Jag jobbar även ganska mycket fackligt för Seko. 

12.Margaretha Eriksson
Jag är sosse för att jag tror på Solidaritet, att vi hjälper varandra. Alla ska ha lika möjlighet till skola och sjukvård det ska inte vara pengar som styr. För mig är Solidaritet även med folk från andra länder.

13.Emma Brodin, 36 år
Jag heter Emma Brodin och är 36 år.
Jag har valt att engagera mig fackligt och politiskt för att vi måste jobba mer med den svenska modellen och för att det är så viktigt med jämlikhet och jämställdhet. Våra arbetsplatser ska vara säkra och vi ska inte vara oroliga för om vi får komma hem från arbetet.
Klassklyftorna och utanförskap är något vi måste minska i vårt samhälle. Med mångfald och lika villkor för alla.
Vård och skola är något vi inte ska behöva vara oroliga för kvalitet. Det ska vara lika villkor oavsett vart du bor, ålder eller kön.
Vi får inte tappa arbetarrörelsen och politiken för den vanliga människan. En sån som du och jag.

14.Markus Eriksson
Jag är lärare på Karlsängskolan i Nora. Jag har växt upp i Nora och har kommit tillbaka efter att ha jobbat som lärare på några andra orter i Sverige.
Jag är socialdemokrat för att jag tror på ett land där alla får möjlighet att utvecklas och leva tillsammans. Jag tror på ett Nora som tar hand om dem som behöver hjälp och ger luft under vingarna åt dem som är redo att lyfta.

facebook Twitter Email