Kom och lyssna på debatten!

I dagens mediavärld får vi fundera på vad som är vad, vad som är rätt och vad som är fel? Vad är sant och vad är falskt och vad är alternativa fakta? Hur vill jag att Världen/Europa/Sverige/Nora ska se ut och fungera i framtiden och vad vill mina vänner, mina arbetskamrater med flera? Hur kan jag/vi/alla, påverka så det blir som vi vill ha det? Inga helt enkla frågor men nog så viktiga.

För mig finns svaret i demokratin. Jag valde att bli medlem i ett parti som i mycket stor utsträckning tycker som jag. Ett parti som har en socialistisk grundsyn och som värnar om alla människors lika värde. Ja, jag pratar naturligtvis om Socialdemokraterna.

Som förtroendevald har jag möjlighet att påverka politiska beslut, alltså påverka min och andras framtid. Som ordförande för kommunfullmäktige i Nora får jag  möjlighet att leda debatten och ta del av alla idéer och åsikter som debatteras under våra möten.

Tyvärr kan jag konstatera att våra möten inte är överfulla av åhörare och det gör mig lite ledsen. Framförallt när jag andra kvällar översköljs av åsikter på sociala medier. Tänk om vi kunde samla den kraften och alla tyckanden för att komma framåt.

Efter påsk har vi vårt nästa kommunfullmäktige, onsdag den 19 April på stadshotellet. Kom dit, ta del av debatten, bli en del av demokratin. Se till att gå med i ett parti som du känner dig hemma i, som delar dina värderingar.

Vi har valt att ha ett folkstyre i Sverige, men då måste vi också tro och verka för att det ska fungera. Så jag bjuder in än en gång. Hoppas vi ses!

Ulf Carlson

Ordförande i kommunfullmäktige

facebook Twitter Email